arrow


SFÂNTUL LUIGI ORIONE


Sfântul Luigi Orione a fost mai presus de toate un preot sfânt, un sfânt al carităţii. Ioan Paul al II-lea într-una  din predicile sale a rezumat personalitatea lui: "Don Luigi Orione ne apare ca o expresie minunată și genială a  carităţii creștine. El a avut caracterul și inima apostolului Pavel, afectuos și sensibil până la lacrimi, neobosit și curajos până la acţiune îndrăzneaţă, tenace și dinamic până la eroism, înfruntând pericole de tot felul, apropiind mari personalități din politică și cultură, luminând oameni fără credință, convertind păcătoșii, adunat întotdeauna în rugăciune continuă și încrezătoare, uneori însoțită de penitențe teribile. "
Educația, sub toate formele sale, a format un aspect principal al experienţei  personale și pastorale a lui Don Orione. Don Orione nu a fost un teoretician al educației, dar a fost un mare educator. Aceasta trasatura se oglindeste astazi in Liceul Don Orione. Sfantul Luigi Orione plasa în strânsă legătură educația cu caritatea, educația cu creșterea  umană, socială.
Liceul Don Orione a adoptat un sistem de educație integrală care a trecut dincolo de simpla formă de educație sau formare. El însuși a numit-o metoda sa creștin-paternă.


pdf mecatronica
pdf stiintele_naturii